Home | Despre noi | Portofoliu | Contabilitate | Expertiza contabila | Evaluare economica

:: Home


:: Newsletter


   ORDIN Nr. 1.714 din 14 noiembrie 2005 privind aplicarea prevederilor Hotararii Guvernului nr. 831/1997 pentru aprobarea modelelor formularelor comune privind activitatea financiara si contabila si a normelor metodologice privind intocmirea si utilizarea acestora.

Sursa: Monitorul Oficial nr. 1024/ 23 nov 2005                                  Nov 23, 2005


  Atentie! - incepand cu 01 ianuarie 2006 bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale vor fi folosite numai ca documente de inregistrare a platilor, exceptie facand bonurile utilizate pentru justificarea taxei pe valoarea adaugata, aferenta carburantilor auto daca sunt stampilate si au inscrise denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare al autovehiculului. Pentru inregistrarea in contabilitate a cheltuielilor, agentii economici vor solicita furnizorilor de bunuri sau de servicii sa emita factura fiscala.
- daca plata bunurilor sau serviciilor prestate se efectueaza in numerar ori prin card bancar, concomitent cu emiterea facturii fiscale sau a facturii, nu este obligatorie completarea elementelor privind codul IBAN si banca de la rubrica "Cumparator".
- in conditiile in care pe avizul de insotire a marfii este inscrisa mentiunea "Urmeaza factura", nu este obligatorie completarea datelor privind "Pretul unitar" si "Valoare", acestea fiind elemente care se regasesc in mod obligatoriu pe factura. In aceasta situatie, pe avizul de insotire a marfii se vor introduce alte informatii, care sa conduca la identificarea produselor, respectiv codul produsului, greutate, volum sau alte elemente similare."


   ORDIN Nr. 1.638 din 2 noiembrie 2005 privind modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 520/2005 pentru aprobarea Instructiunilor de corectare a erorilor materiale din deconturile de taxa pe valoarea adaugata.


Sursa: Monitorul Oficial nr.997/ 10 nov 2005                                                       Nov 10, 2005


   Deconturile de taxa pe valoarea adaugata depuse de catre persoanele impozabile pot fi corectate din punct de vedere al erorilor materiale de catre organul fiscal competent, la initiativa acestuia sau la solicitarea platitorului.
Prin procedura de corectare de catre organul fiscal competent a deconturilor de taxa pe valoarea adaugata depuse pot fi corectate erori materiale de tipul:
- erori de transcriere,
- inregistrarea in decont a diferentelor de taxa pe valoarea adaugata de plata, constatate de organele de control, contrar reglementarilor legale in materie;
- erori provenind din inscrierea in decontul de taxa pe valoarea adaugata a sumelor solicitate la rambursare in perioada anterioara.


:: Home

Cabinetul Armeanu Catalina Expert contabil foloseste programul complex de contabilitate, gestiune, salarizare si analiza manageriala produs de CBD Applications SRL.
Contact:
Tel: +40 213276878
Fax: +40 213276878
Mobil: 0722 284773
Mobil: 0756 151440

Office:
Str. Matei Basarab Nr 88
Sector 3, Bucuresti
Home | Despre noi | Portofoliu | Newsletter | Contabilitate | Expertiza contabila | Evaluare economica